O metodi

Hijaluronski fileri su gelovi glatke konzistencije koji se sastoje od prirodne hijaluronske kiseline, koja je sastavni deo kože, daje joj volumen, vezuje vodu i hidrira je. Njenim aplikovanjem na potpuno prirodan način se nadoknađuje hijaluronska kiselina koja se gubi starenjem. Koži se vraća volumen, a bore postaju nevidljive ili redukovane.

Hijaluronski fileri se aplikuju u cilju remodelacije delova lica i popunjavanja bora. Kroz godine koža gubi svoju punoću jer se količina hijaluronske kiseline smanjuje. Hijaluronska kiselina koži daje elastičnost i čvrstinu na taj način što vezuje vodu.

Mesta gde se aplikuju hijaluronski fileri su:

  • srednji masiv lica (jagodice, podjagodična regija, obrazi i nazolabijalne bore)
  • usne i regija oko usana (pušačke i marionetske bore)
  • linija donje vilice (jawline) i brada
  • slepoočna i čeona regija,
  • vrat.

Kako se izvodi procedura, koliko traje i da li je bolna

Mesto aplikacije indikuje lekar nakon konsultativnog pregleda i dogovora sa pacijentom, ukoliko je ustanovljeno da ne postoje kontraindikacije za ovu proceduru. Takođe, u različite regije se aplikuje filer različite gustine u cilju prirodnog izgleda i izbegavanja komplikacija. Individualizovani pristup je imperativ, nijedno lice nije isto i svako zahteva posebnu pažnju i pristup.

Procedura kratko traje (15-30 min) uz primenu anestetičke kreme, a i većina hijaluronskih filera u sebi sadrži anestetik, te je procedura minimalno bolna i komforna.

Kakav je i koliko traje efekat hijaluronskih filera

Efekat je vidljiv odmah nakon procedure, ali definitivan rezultat se sagledava nakon 2 nedelje koliko je potrebno tkivu da se potpuno oporavi nakon intervencije, kao i hijaluronu da se adekvatno pozicionira. Nakon tog perioda može se u istu regiju dodatno aplikovati hijaluron, ranije nije preporučljivo.

Trajanje hijaluronskog filera zavisi od gustine filera (regija indikuje gustinu), brzine metabolizma pacijenta, izlaganja višim temperaturama i dr.

Koji su neželjeni efekti i kontraindikacije za primenu hijaluronskih filera

Modrice i otok su moguće propratne pojave i povlače se potpuno kroz nekoliko dana.

Kontraindikacije su različite autoimune bolesti (lupus, reumatoidni artritis...), aktivni zapaljenski procesi na koži, aktivna infekcija, aktuelna terapija nekim lekovima, alergijske reakcije na hijaluronsku kiselinu ili anestetik, onkološka oboljenja.

Da li se hijaluronski fileri mogu kombinovati sa drugim estetskim i antiaging procedurama

Hijaluronski fileri se mogu kombinovati i sa ostalim antiaging procedurama što doprinosi njihovom dužem trajanju i ispoljavanju maksimalnog potencijala.

Zakazivanje

Popunite formu ispod i naše osoblje će
vas kontaktirati u najskorijem roku.

Izaberite uslugu*

Datum*

Vreme*

Vaši podaci

Ime i prezime*

Broj telefona*

Email adresa

Vaša poruka

Doktori koji vrše pregled:

Dr sci. med. Marija Gočmanac Ignjatović

lekar opšte prakse

Kvalitet je najbolja preporuka.


Ugovora sa osiguravajućim kućama


© Copyright: Equilibrium Medical 2023 Sva prava su zadržana.

Zakazivanje