O metodi

Lipoliza predstavlja injektivnu, nehiruršku proceduru aplikovanja lipolitika (fosfatidilholina i natrijum-deoksiholata) u potkožno masno tkivo što dovodi do prskanja membrane masnih ćelija (adipocita) i izlaska masti iz ćelija u limu kojom se odstranjuje iz organizma. Metoda je još poznata i kao "nehirurška liposukcija" jer omogućava da se odstrane nagomilane masne naslage bez operacije. Proces razlaganja masti i njene eliminacije iz organizma traje 4-8 nedelja i nakon tog perioda su rezultati najuočljiviji.

U kojim regijama se primenjuje lipoliza

Lipoliza se najčešće primenjuje na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani butina i kolena, stomaku, bokovima, nadlakticama i podbratku.

Kako se izvodi lipoliza

Nakon konsultativnog pregleda, vrši se ubrizgavanje lipolitika u potkožno masno tkivo, tankim iglicama, lokalno se može aplikovati i anestetik. Trajanje procedure je do 30 minuta i ne spada u bolne.

Koliko često treba raditi lipolizu

Broj tretmana zavisi od količine masnog tkiva. Nekada je dovoljan i samo jedan tretman. Ukoliko je za potpuni rezultat potrebno ponavljanje procedure, preporuka je da se jedna regija tretira na 4-6 nedelja.

Koji su neželjeni efekti lipolize

Nakon procedure se mogu javiti crvenilo i otok tretirane regije, osetljivost na dodir, modrice ili bolni čvorići koji su posledica upalnog procesa pri razgradnji masti. Sve tegobe su prolaznog karaktera.

Kontraindikacije za lipolizu

Lipoliza se ne preporučuje tokom trudnoće, dojenja, kod postojanja dijabetesa ili autoimunih bolesti, kao i kod nekih kardiovaskularnih bolesti i alergija.

Zakazivanje

Popunite formu ispod i naše osoblje će
vas kontaktirati u najskorijem roku.

Izaberite uslugu*

Datum*

Vreme*

Vaši podaci

Ime i prezime*

Broj telefona*

Email adresa

Vaša poruka

Doktori koji vrše pregled:

Dr sci. med. Marija Gočmanac Ignjatović

lekar opšte prakse

Kvalitet je najbolja preporuka.


Ugovora sa osiguravajućim kućama


© Copyright: Equilibrium Medical 2023 Sva prava su zadržana.

Zakazivanje