Povećanje usana hijaluronom

Ukoliko ste nezadovoljni oblikom i volumenom svojih usana najbezbedniji i najprirodniji način da to promenite je ubrizgavanje hijaluronskih filera. Neophodno je zakazati konsultativni pregled na kome ćete dobiti sve odgovore i neophodne informacije o proceduri i njenom toku. Nakon pregleda i uzetih anamnestičkih podataka, ukoliko ne postoje kontraindikacije može se pristupiti proceduri aplikovanja hijaluronskih filera.

Šta su hijaluronski fileri?

Razvojem tehnologije proizvodena je hijaluronska kiselina koja je sastavni gradivni deo kože. Po svom sastavu predstavlja složeni spoj šećera i belančevina koji koži daje punoću i elastičnost, podstiče razvoj novog kolagena, privlači vodu i hidrira. Daljim razvojem tehnologije hijaluronska kiselina postaje sve kvalitetnija i trajnija, a komplikacija nakon njenog aplikovanja gotovo da nema.

U estetskoj medicine su se prvi put pojavili fileri pre više od 30 godina i tada su bili neviđena revolucija za korekciju bora i usana. Tadašnji fileri su se dobijali od životinjskog kolagena, kratko su trajali, a stvarali su brojne komplikacije. Nakon njih, pojavili su se silikon i biopolimer koji su trajni materijali, a komplikacije koje su nastajale nakon njihovog aplikovanja su bile gotovo katastrofalne. I dan danas možemo sresti osobe koje imaju deformitete na usnama ili licu koji su posledica ubrizgavanja trajnih materijala. Zbog toga su ovi materijali zabranjeni i više se legalno ne aplikuju.

Kako se izvodi procedura, koliko traje i da li je bolna?

Nakon detaljnog brisanja i dezinfekcije regije usana nanosi se anestetička krema koja će doprineti tome da tretman bude gotovo bezbolan. I sami hijaluronski fileri nove generacije u sebi imaju anestetik (lidokain) što dodatno umanjuje neprijatnost intervencije. Nakon 10-15 minuta pristupa se aplikovanju filera, može se koristiti kanila (dugačka tupa igla) ili igla. Izbor tehnike i način aplikovanja se prilagođava samim usnama u cilju postizanja najboljih mogućih rezultata. Sama procedura traje 10-20 min.

Šta očekivati nakon procedure uvećanja usana hijaluronskim filerima? Odmah nakon procedure postoji otok usana (manji ili veći što je individualno), crvenilo i blaga utrnulost kao posledica delovanja anestetika. Moguća je i pojava modrica koje prolaze za 5-7 dana. U naredna 2-3 dana dolazi do smanjenja otoka i povlačenja ostalih propratnih promena. Redovna kontrola se zakazuje dve nedelje nakon intervencije.

Šta izbegavati nakon ove procedure? 24 h nakon procedure treba izbegavati konzumiranje alkohola i nanošenje šminke u regiji usana. U naredna 2-3 dana treba izbegavati jaču fizičku aktivnost. Ne preporučuje se izlaganje visokim temperaturama i UV zracima (sauna i solarijum) bar dve nedelje nakon intervencije.

Koliko traje hijaluronski filer u usnama? Trajanje filera zavisi od više faktora i individualno je. Prosečno trajanje filera u usnama je od 6 do 14 meseci. Faktori koji utiču na trajnost filera su: starost osobe, brzina metabolizma, način života, kvalitet hijaluronskog filera. Svakim ponovljenim aplikovanjem se produžava trajanje.

Kako da znam koliko mililitara hijaluronskog filera mi je potrebno?

Količina aplikovanog filera zavisi od toga kakve i kolike su usne pacijenta i šta treba da se postigne. Ne savetujemo aplikovanje više od 1 ml po poseti u cilju izbegavanja komplikacija ili neželjenih stanja poput:

  • migracija filera (prelazak filera iz usana u područje oko njih);
  • začepljenje krvnog suda (okluzija) što predstavlja najtežu komplikaciju ove procedure;
  • prepunjenost usana i loš, neprirodan estetski efekat;
  • stvaranje grudvica i ostalih nepravilnosti.

Ukoliko je za željeni izgled usana potrebno više od 1 ml hijalurona savetuje se da se procedura obavlja postepenim dodavanjem filera u određenom vremenskom razmaku u cilju izbegavanja komplikacija i postizanja lepih i prirodnih rezultata.

Da li usne popunjene hijaluronskim filerom izgledaju neprirodno? Ne, ukoliko su zahtevi pacijenta realni, tehnika aplikovanja adekvatna i ukoliko je kvalitetan hijaluronski filer koji je aplikovan.

Šta ukoliko se javi komplikacija ili mi se ne dopadne izgled usana nakon aplikovanja hijaluronskih filera? Stručna osoba (lekar) će lako prepoznati komplikaciju i znaće način da je brzo i efikasno reši. Ukoliko je neophodno da otopimo (razgradimo) filer, bilo zbog nastale komplikacije ili zbog neadekvatnog estetskog efekta, to možemo uraditi ubrizgavanjem enzima koji se zove hijauronidaza. Zbog toga je hijaluronski filer jedini registrovan i bezbedan preparat za izvođenje procedure uvećanja i oblikovanja usana.

Da li postoje stanja koja onemogućavaju uvećanja usana hijaluronom (kontraindikacije)?

Kontraindikacije za izvođenje ove procedure postoje i zato je jako bitno da lekar uradi detaljan pregled pacijenta, da obavi razgovor i uzme anamnezu. Kontraindikacije za izvođenje ove procedure su:

  • trenutna infekcija u području usana (herpes i druge promene na koži), kao i prisutna opšta infekcija ili prehlada (kašalj, povišena temperatura, kijavica…) – u ovim slučajevima se odlaže intervencija do povlačenja promena ili znaka infekcije;
  • autoimune bolesti (sistemski lupus, reumatoidni artritis, multipla skleroza, sklerodermija i dr.) – ove bolesti predstavljaju apsolutnu kontraindikaciju za bilo koju estetsku proceduru;
  • trudnoća i dojenje;
  • sklonost ka stvaranju hipertrofičnih ožiljaka;
  • alergija na hijaluronsku kiselinu ili na anestetike – veoma je retka;
  • terapija antikoagulansima;
  • onkološke bolesti.

Ukoliko želite da uvećate i/ili oblikujete svoje usne hijaluronskim filerom to možete uraditi u poliklinici Equilibrium gde možete očekivati detaljan pregled i konsultaciju, skoro bezbolno izvedenu proceduru uz upotrebu vrhunskih preparata što će za rezultat imati lepe, skladne usne koje će biti u skladu sa fizionomijom Vašeg lica.

KONTURISANJE I VOLUMINIZACIJA USANA

15.000 – 30.000 RSD

Pročitajte još

Bore na čelu, između obrva i oko očiju – najefikasnije rešenje za njih

Saznaj više

TV LICE BOJANA VUKELIĆ: KAKO DA SAVRŠENA LEPOTICA OSTANE LEPA ŠTO DUŽE?

Saznaj više

BOTOKS – kako treba da izgleda procedura i šta sve treba da znate o njoj!

Saznaj više

Kvalitet je najbolja preporuka.


Ugovora sa osiguravajućim kućama


© Copyright: Equilibrium Medical 2023 Sva prava su zadržana.

Zakazivanje